Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Drulă: USR nu se rupe. Sunt convins că Dacian Cioloș își poate găsi ce rol vrea pentru a contribui în continuare

Catalin Drula USR OUG energie legi justitie.jpg

Cătălin Drulă critică OUG pe energie și legile justiției
Cătălin Drulă critică OUG pe energie și legile justiției
Sursa imaginii: 
Facebook/Cătălin Drulă

Un partid trebuie să fie viu într-o democrație, să existe dezbateri și competiție internă. USR va avea la Congresul din octombrie mai multe candidaturi, nu va fi totul aranjat cu 96% dinainte și așa e sănătos, spune la RFI președintele interimar al formațiunii, Cătălin Drulă.

Dacian Cioloș ar putea demisiona din USR, pentru a-și face propriul partid, conform unor surse citate de G4Media. Fostul președinte al formațiunii a avut o intervenție la Digi24 în care nici nu a confirmat, dar nici nu a infirmat ferm această ipoteză. El a spus că dacă problemele din partid nu vor fi rezolvate, vor pleca oameni.

Cătălin Drulă crede că USR nu se va rupe: ”Nu, eu nu cred că se va rupe. De altfel, înțeleg că aceste zvonuri, pe care le-am văzut și eu din presă, nu au fost confirmate în nici un fel. Noi muncim în fiecare zi în Opoziție, facem Opoziție pe tot terenul la această coaliție, am numit-o coaliția și Guvernul militaro-socialist, pentru că acest Guvern are pe de o parte impact în buzunarul oamenilor, în prosperitate și pe de altă parte într-un regres democratic. Consider că e foarte multă muncă de făcut în Opoziție, în momentul de față, că USR este singura alternativă liberală prodemocratică, USR este casa bună a tuturor celor care vor să contribuie la acest proiect adevărat liberal, de dreapta, de Opoziție în România”.

 

”USR nu este o unitate militară”

 

Ce rol vede liderul USR pentru Dacian Cioloș? ”Eu discut cu toți colegii mei din partid. Domnul Cioloș a avut o contribuție în această construcție, în ultimii ani, sunt convins că-și poate găsi ce rol dorește dumnealui pentru a contribui în continuare, este europarlamentar. USR este un partid, asta e diferența majoră față de celelalte partide, că suntem liberali cu adevărat în acțiunea externă, dar și în interior. Asta înseamnă că există această dezbatere vie internă, nu e o unitate militară, am văzut ce s-a întâmplat la PNL săptămâna trecută, chiar l-am văzut pe un fost președinte acuzând că este unitatea UM PNL. Într-o democrație, un partid trebuie să fie viu, să existe dezbateri, să existe competiție internă. Vă asigur că la noi vom avea Congres în octombrie, vor exista mai multe candidaturi, nu va fi totul aranjat cu 96% dinainte și așa e sănătos”, spune președintele interimar al formațiunii.

Întrebat cum va ridica USR în sondaje, ținând cont că partidul are un scor mic în prezent, Cătălin Drulă a răspuns: ”Să știți că e și o parte de mit aceasta cu scăderea în sondaje. Din cifrele și analizele sociologice pe care le avem noi, suntem în zona ultimelor alegeri prin care am intrat în Parlament. Avem în momentul de față 16% din Parlamentul României, USR e o forță, avem 80 de parlamentari, de unde la alegerile anterioare aveam 40 de parlamentari (...). Eu cred că putem merge în sus și cred că putem construi pentru guvernarea din 2024 și asta este lupta noastră”.

 
Cătălin Drulă, întrebat dacă se va rupe USR