Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Volodimir Zelenski îi cere lui Joe Biden să declare Rusia stat sponsor al terorismului

Volodimir Zelenski Joe Biden Rusia terorism.jpg

Volodimir Zelenski cere sprijinul Occidentului în războiul cu Rusia
Volodimir Zelenski cere sprijinul Occidentului în războiul cu Rusia
Sursa imaginii: 
AP PHOTO/Ukrainian Presidential Press Office

Peste 3.000 de soldați ucraineni au murit de la începutul războiului, anunță președintele Volodimir Zelenski. Alți 10.000 au fost răniți de la declanșarea invaziei ruse din 24 februarie.

Volodimir Zelenski i-a cerut omologului său american, Joe Biden, să declare Rusia stat sponsor al terorismului, conform Washington Post.

Președintele Ucrainei a făcut solicitarea într-una dintre convorbirile telefonice recente cu șeful Casei Albe, care nu s-a angajat în nici un fel să dea curs acestei cereri.

În prezent, în această categorie se află patru state: Coreea de Nord, Siria, Cuba și Iran.

Între timp, Rusia a organizat o ceremonie după pierderea navei amiral a flotei mării negre ”Moskva”. Vasul s-a scufundat joi, în urma unui incendiu care a făcut să explodeze muniția aflată la bord.

Armata ucraineană spune că a lovit nava cu două rachete Neptun, în timp ce Rusia vorbește doar de un incendiu, fără să precizeze cauza acestuia.

Ceremonia a avut loc la Sevastopol, unde au participat un preot și veterani ai marinei militare ruse, în timp ce oamenii au depus coroane de flori.

Potrivit unui consilier al președintelui Ucrainei, căpitanul vasului ”Moskva” a fost ucis în atacul de acum câteva zile.