Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Misiunea OSCE Moldova condamnă încercările de destabilizare a situației în Zona de Securitate

poza_osce.jpg

Sursa imaginii: 
Misiunea OSCE Moldova

Misiunea OSCE în Moldova condamnă încercările de destabilizare a situației din Zona de Securitate și regiunea transnistreană și face apel la toate părțile să mențină calmul și să se abțină de la orice acțiune, care ar putea submina încrederea și stabilitatea pe ambele maluri ale râului Nistru.

Misiunea monitorizează îndeaproape evoluțiile și evaluează cu atenție incidentele produse în stânga Nistrului. Este mesajul postat pe pagina de Facebook a Misiunii OSCE Moldova.

Administrația de la Tiraspol a anunțat marți că au avut loc noi explozii, în stânga Nistrului, după incidentul de luni de la așa zisul Minister al Securității când persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade. În dimineața zilei de marți, două turnuri de comunicație din centrul de radio și televiziune ”Maiak” au fost aruncate în aer. Nu sunt vicime. Un alt incident a avut loc, tot marți, în apropiere de o unitate militară din satul Parcani.

În stânga Nistrului a fost instituit, marți, cod roșu de pericol terorist, anunță presa transnistreană.

Între timp, Serviciul de Informații și Securitate al R.Moldova îndeamnă la calm și la abținerea de la distribuirea informațiilor din surse neverificate, în special, a celor care incită la ură și război, în contextul evoluțiilor situației de securitate în regiunea transnistreană.

Iar președinta Maia Sandu a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană. 

Kremlinul a anunțat că situația din Transnistria provoacă îngrijorări pentru Rusia, menționând că Moscova urmărește îndeaproape evenimentele care au loc în stânga Nistrului.