Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Oprit pe aeroport de procurorii DNA, Piedone e suspect într-un caz de corupție: „Nu sunt fugar, Piedone nu fuge”

piedone.jpg

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone
Sursa imaginii: 
Facebook/Cristian Popescu Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Piedone, a fost reținut vineri dimineață de procurorii DNA pe aeroportul Otopeni, chiar înainte de a pleca în vacanță alături de familie.

Pe numele său exista un mandat de aducere.

Edilul a mers în fața procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție pentru a da declarații într-un dosar de corupție.

La finalul audierii, el a spus că este suspect într-o anchetă care vizează un contract încheiat cu firma de salubrizare Rebu. Denunțătorul său ar fi fostul primar Daniel Florea, susține Piedone.

"La sediul DNA mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect. Mi s-a adus la cunoştinţă cauza dosarului, că la preluarea mandatului meu, la nici 3 luni de zile, n-am pus în aplicare o hotărâre a Consiliului Local privind faptul că de ce mai putea să exercite în Sectorul 5 societatea REBU, că singura societate abilitată era Salubrizare SA. (...) Nu am dat astăzi nicio declaraţie, după studierea dosarului voi da declaraţie", a declarat Cristian Popescu Piedone.

"Denunţătorul este fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea. Se pare că s-a denunţat singur. Probabil s-a deranjat foarte tare când am scos la iveală foarte multe nereguli din Sectorul 5. În căldurile lui, crezându-se tot în campanie, la nici trei luni de zile a făcut aceste denunţuri. (...) Într-o furie că 'i s-a luat costiţa din fasole'", a mai spus Piedone.

Ascultă:

Fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei, actual edil în Sectorul 5, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare în cazul clubului Colectiv.

Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să se pronunţe peste 4 zile în dosarul Colectiv, după mai multe amânări.

„Eu nu sunt un fugar, aștept cu demnitate decizia instanței, puteam să plec de o mie de ori din țară, Piedone nu fuge”, a precizat Cristian Popescu Piedone.