Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trei posturi TV din Rusia, interzise în UE. Ursula von der Leyen: Aceste canale amplifică minciunile

ursula.png

Comisia Europeană a aprobat crearea unui coridor umanitar pentru Ucraina.
Sursa imaginii: 
© Stephanie Lecocq / Pool via Reuters via rfi.fr

Uniunea Europeană a aplicat sancțiuni și asupra unor posturi TV din Rusia. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că este vorba despre interzicerea a trei televiziuni de stat ruse de pe undele UE.

 

Trei posturi de televiziune de stat ruse nu vor mai fi difuzate în cele 27 de țări ale Uniunii Europene, a anunțat miercuri președinta Comisiei Europene , Ursula von der Leyen.

"Celor trei mari televiziuni ruse nu li se va mai permite să îşi distribuie conţinutul în UE, indiferent de formă, prin cablu, prin satelit, pe internet sau prin aplicaţii pentru smartphone. ", a declarat Ursula von der Leyen miercuri, într-un discurs ținut la Parlamentul European de la Strasbourg.

"Am identificat aceste canale TV ca purtători de cuvânt care amplifică agresiv minciunile și propaganda lui Putin. Nu ar trebui să le mai oferim o scenă pentru a răspândi aceste minciuni”, a notat președinta Comisiei Europene, potrivit newsweek.com.

Măsura vine după ce un post de televiziune de stat rus a afișat recent o grafică potrivit căreia Irlanda și Marea Britanie sunt complet distruse de un atac cu arme nucleare. Imaginile atacului simulat au apărut pe postul Channel One. 

Nu este clar dacă Channel One este unul dintre cele trei posturi tv incluse în interdicție. În luna martie, televiziunii RT (Russia Today) i s-a retras licența în Regatul Unit.