Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Victor Negrescu (eurodeputat PSD): Vladimir Putin a pierdut deja războiul din Ucraina

Victor Negrescu Vladimir Putin razboi Ucraina.jpg

Victor Negrescu: Vladimir Putin va veni cu un mesaj de forță, cu ocazia zilei de 9 Mai
Victor Negrescu: Vladimir Putin va veni cu un mesaj de forță, cu ocazia zilei de 9 Mai
Sursa imaginii: 
Facebook/Victor Negrescu

UE trebuie să-și accelereze independența față de Rusia, în ceea ce înseamnă gazul și petrolul, declară la RFI eurodeputatul PSD Victor Negrescu. El consideră că Vladimir Putin a pierdut deja războiul din Ucraina, cel puțin din punct de vedere al percepției.

Victor Negrescu spune că ”este evident că Vladimir Putin a pierdut deja războiul din Ucraina, cel puțin din punct de vedere al percepției, așa că va căuta astăzi, de Ziua Victoriei, să prezinte o altă realitate a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina și ne așteptăm ca președintele Federației Ruse să vină cu un mesaj de forță. Acest mesaj de forță se poate traduce printr-o mobilizare generală în ceea ce înseamnă războiul din Ucraina, inclusiv, poate, din partea acestuia să sublinieze anumite victorii care nu sunt de fapt atât de importante”.

Eurodeputatul PSD consideră că sancțiunile împotriva Rusiei trebuie puse în aplicare de toate statele membre ale UE: ”Primul pas este să implementăm ceea ce am decis și trebuie ca toate statele membre să respecte aceste măsuri luate în comun și trebuie să accelerăm independența noastră față de Federația Rusă, în ceea ce înseamnă gazul și petrolul. Evident că UE, comunitatea internațională caută să pună în continuare presiune pe Rusia, pentru că ei finanțează acest război tocmai din veniturile pe care le fac prin comerțul cu statele occidentale”.

 
Victor Negrescu, despre 9 mai, în contextul războiului din Ucraina