Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Siegfried Mureșan: UE are nevoie de noi prerogative. Modificarea tratatelor e una dintre căi

Siegfried Muresan UE modificare tratate.jpg

Siegfried Mureșan consideră că UE are nevoie de noi prerogative
Siegfried Mureșan consideră că UE are nevoie de noi prerogative
Sursa imaginii: 
Facebook/Siegfried Mureșan

Modificarea tratatelor UE este una dintre căile prin care Uniunea Europeană poate primi noi prerogative, pentru a putea rezolva problemele europenilor, declară la RFI eurodeputatul PNL/PPE Siegfried Mureșan.

Președintele francez, Emmanuel Macron și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susțin modificarea tratatelor europene, în urma Conferinței pentru Viitorul Europei, în care cetățenii blocului comunitar au fost consultați în legătură cu reformarea Uniunii. România nu susține modificarea tratatelor europene, potrivit presei centrale.

Siegfried Mureșan spune că ”lumea se schimbă, lumea evoluează, ca atare, este firesc ca și UE să evolueze. Pentru ca Uniunea Europeană să poată rezolva crize, pentru ca UE să poată oferi soluții la problemele care apar și vedem că oamenii așteaptă soluții de la nivel european, e clar că Uniunea Europeană are nevoie de noi prerogative”.

În opinia sa, ”va trebui împreună, în perioada următoare, guvernele țărilor membre, Comisia Europeană, Parlamentul European, să găsească cele mai bune modalități pentru a oferi UE noi prerogative, pentru a putea oferi soluții la problemele cu care oamenii se confruntă, modificarea tratatelor Uniunii Europene este una dintre aceste căi, dar repet, va trebui să existe acord între toate guvernele țărilor membre și între instituțiile UE”.

 
Siegfried Mureșan, despre modificarea tratatelor UE