Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


PSD, obligat să spună cum s-a promovat în presă pe bani publici

psd_promovat_presa_bani_publici.jpg

Marcel Ciolacu, obligat la transparență în relația cu ONG-urile
Marcel Ciolacu, obligat la transparență în relația cu ONG-urile
Sursa imaginii: 
site PSD

PSD este obligat de instanță să spună cum a cheltuit banii pentru promovarea în presă. Tribunalul Capitalei a publicat motivația deciziei prin care dă dreptate Centrului pentru Inovare Publică, în procesul cu Partidul Social Democrat. Magistrații au stabilit că informațiile cerute de societatea civilă ”intră în categoria celor de interes public”, informează Europa Liberă.

Ovidiu Voicu este director executiv la Centrul pentru Inovare Publică. El explică la RFI ce semnificație are decizia instanței: ”Partidele politice sunt subiecți ai legii privind accesul la informații de interes public, legea 544/2001 și de asemenea, partidele politice au obligația să furnizeze informații legate de contractele pe care le-au făcut, contractele de achiziții, ca orice altă instituție finanțată din fonduri publice, pentru că pe partea aceasta de contracte, au fost refuzurile de furnizare de informații, atât de la PSD, cât și de la PNL și alte partide mai mici”.

De ce se ascund partidele? ”E vorba de bani alocați discreționar, chiar dacă ei au venit din bugetul public și partidele nu vor ca cetățenii să afle care sunt clienții lor politici”, spune Ovidiu Voicu.

 
Ovidiu Voicu, despre motivația instanței în procesul cu PSD