Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Moșteanu (USR): România e ca un bolnav care bea și fumează în continuare

Ionut Mosteanu USR pol dreapta alegeri Marcel Bolos.jpg

Ionuț Moșteanu: PNL nu va mai conta la anul
Ionuț Moșteanu: PNL nu va mai conta la anul
Sursa imaginii: 
Facebook/Ionuț Moșteanu

România are un premier general care nu înțelege economie și un ministru de Finanțe inexistent în spațiul public, declară la RFI vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu. El spune că ”dezmățul bugetar” trebuie oprit.

Ionuț Moșteanu afirmă în contextul inflației din două cifre că ”avem un premier general care nu înțelege economie, avem un ministru de Finanțe inexistent în spațiul public, nu înțelege nimeni dacă el știe sau nu știe, pentru că nu-l auzim spunând nimic relevant, nimic cu subiect și predicat despre ce se întâmplă, despre ce urmează”.

În opinia sa, ”trebuie oprit dezmățul. Există pur și simplu un dezmăț bugetar, se angajează în continuare foarte multe persoane în sectorul public, crește aparatul, cresc cheltuielile de funcționare ale statului, trăim pe datorie. Nu este numai inflația, este și rata dobânzii la care ne împrumutăm, ne împrumutăm la dobânzi record. Practic, România trăiește pe datorie. Dacă vreți să fac o comparație plastică, e ca un bolnav care bea și fumează în continuare”.

Vicepreședintele USR propune reducerea unor taxe: ”O măsură care are impact în două sectoare majore este scăderea TVA la energie, de la 19% la 5% putem scădea TVA-ul și la combustibili, asta ar avea un impact imediat nu numai în aceste sectoare, ci au un impact multiplicator în multe alte sectoare care au legătură cu energia și cu carburanții”.