Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicolae Ciucă: Avem acordul Bruxelles-ului să folosim fonduri europene pentru pachetul social

nicolae_ciuca.jpg

Premierul Nicolae Ciucă
Sursa imaginii: 
Facebook/Nicolae Ciucă

"Există acordul din partea reprezentanţilor europeni pentru toate măsurile cuprinse în pachetul social, iar acestea vor fi finanţate şi cu fonduri europene.", a declarat joi premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că a fost informat de către ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, care se află la Bruxelles, că "există acordul din partea reprezentanţilor europeni pentru toate măsurile cuprinse în pachetul social, iar acestea vor fi finanţate şi cu fonduri europene."

"Am avut astăzi o discuţie telefonică cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, care se află la Bruxelles. A discutat toate elementele de scheme de ajutor de stat şi toate măsurile pe care noi le-am cuprins în pachetul social şi avem acordul pentru ele. Deci, ceea ce am decis la nivelul coaliţiei se va pune în practică atât prin contribuţia, prin asigurarea fondurilor de la bugetul de stat, dar şi prin fondurile europene”, a spus Nicolar Ciucă, citat de Agerpres.

Ciucă anunţase, luni, că ministrul Boloş se va deplasa în această săptămână la Bruxelles pentru discuţii referitoare la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

În cadrul conferinţei de presă de la Alba Iulia, premierul a spus că, ţinând cont de situaţia economică actuală, există „o singură soluţie” şi anume aceea a absorbţiei de cât mai mulţi bani europeni.

Premierul a făcut referire şi la pachetul „Sprijin pentru România”, gândit, potrivit acestuia, fără a fi avut cifrele de inflaţie primite în această săptămână, cu 60% din fonduri asigurate pentru investiţii, iar 40% pentru măsuri de natură socială.

„Trebuie să fim solidari în continuare, sunt oameni vulnerabili, sunt cetăţeni vulnerabili care au nevoie de solidaritatea noastră, a tuturor. S-a demonstrat de-a lungul istoriei că atunci când am fost uniţi, am fost solidari, am fost în măsură să trecem cu bine orice situaţie de criză. Şi cred că Europa, şi noi, am învăţat de la criza economică precedentă că nu prin măsuri de austeritate putem să trecem prin criză, ci prin măsuri prin care putem să asigurăm finanţare, să asigurăm banii necesari şi derularea investiţiilor pe măsura sumelor de care dispunem”, a mai spus prim-ministrul.