Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Claudiu Năsui, despre ofensiva ANAF: Ridicolă, ultima dată a fost un jihad fiscal

claudiu_nasui_anaf_jihad_fiscal.jpg

ANAF anunță ample controale în zonele cu risc ridicat de evaziune fiscală
ANAF anunță ample controale în zonele cu risc ridicat de evaziune fiscală
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui critică la RFI anunțul ANAF care va lansa controale de amploare, pentru a combate evaziunea fiscală: ”Din cauza unor elanuri de genul acesta, ne tăiem foarte rău craca de sub picioare, multe afaceri vor fi probabil nenorocite”.

Claudiu Năsui comentează anunțul noului șef al ANAF, care vrea să lanseze o campanie de controale în zonele cu risc ridicat de evaziune fiscală: ”Mi se pare ridicol, adică ANAF-ul ne spune: atunci când e sete de bani la buget, atunci o să ne facem treaba. Am văzut că și noul președinte al ANAF pune și un număr de telefon de abuzuri, pentru că și el își dă seama ce se va întâmpla acolo. Practic, inspectorii ANAF vor veni să caute bani cât pot în mediul privat și asta pe niște firme care și așa o duc foarte greu în perioada aceasta, vă dați seama că n-are ce să se întâmple bun. Niște oameni o să aibă afacerile lor, probabil, nenorocite, din cauza unor razii care încep acum și care au ca target, ca și țintă, să ia foarte mulți bani. Deci mă aștept la ce e mai rău”.

Fostul ministru al Economiei amintește că ”ultima dată când s-a întâmplat genul acesta de razii, numit jihadul fiscal, au început o groază de procese, afaceri care au fost închise, un an de zile n-au mai produs nimic, proprietarii au câștigat până la urmă în instanță, dar ce să vezi, mult prea târziu. Deci din cauza unor elanuri de genul acesta, ne tăiem foarte rău craca de sub picioare”.

 
Claudiu Năsui, despre controalele anunțate de ANAF