Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Falcă (PNL): Cota unică nu poate fi schimbată, dar într-o coaliție lucrurile se negociază

Gheorghe Falca consum mama bec baie.jpg

Gheorghe Falcă estimează că românii își vor reduce consumul energetic la iarnă
Gheorghe Falcă estimează că românii își vor reduce consumul energetic la iarnă
Sursa imaginii: 
Facebook/Gheorghe Falcă

Cota unică de impozitare va fi menținută, crede vicepreședintele PNL Gheorghe Falcă. Eurodeputatul afirmă însă la RFI că într-o coaliție lucrurile se negociază.

PSD a reluat retorica privind eliminarea cotei unice de impozitare și înlocuirea ei cu impozitarea progresivă.

Gheorghe Falcă e de părere că Guvernul va menține cota unică: ”Nu cred că vom renunța la cota unică de impozitare, dar niciodată nu se știe ceea ce se poate discuta la nivelul Ministerului de Finanțe și la ceea ce înseamnă sistemele de impozitare cumulate, atunci când vorbim de impozitul pe proprietate, impozitul pe venit, impozitul pe circulația mărfurilor, pentru că sunt cele trei mari impozite globale, mai ales că avem obligația să facem prin Mecanismul de Redresare și Reziliență, adică prin planurile naționale de redresare și reziliență reforma administrației, reforma salarizării și reforma pensiilor”.

 

Ionuț Dumitru : Trebuie să facem o ajustare de 5-6 la sută din PIB și doar colectarea nu ne ajută

 

Năsui: Guvernul fie restrânge cheltuielile, fie crește taxele, ceea ce ar fi o crimă economică

 

Întrebat dacă menținerea cotei unice de impozitare este o dorință personală sau o poziție a PNL, vicepreședintele formațiunii liberale a răspuns: ”E o solicitare a PNL-ului pentru a menține cota unică, dar evident, astăzi suntem în coaliție și întotdeauna coalițiile își negociază punctele de vedere și găsesc o zonă de compromis. Dar eu cred că până în acest moment, cota unică nu poate să fie schimbată”.

 
Gheorghe Falcă, despre cota unică de impozitare