Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Şedinţă a Coaliţiei, la ora 18.00. Liderii PNL, PSD și UDMR discută posibile modificări la Codul Fiscal și stadiul implementării PNRR

ministri_guvern.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Palatul Victoria

Liderii coaliţiei se reunesc în ședință, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria. Coaliţia aşteaptă de la Ministerul Finanţelor, în maximum o săptămână, analiza privind modificările la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor, precum şi alte măsuri care vor fi luate de Executiv, în partea a doua a anului, pentru a combate efectele creşterii inflaţiei. 

Liderii politici vor discuta şi despre stadiul implementării PNRR, relatează News.ro.  Printre subiectele de discuție se vor număra și cererile PSD de plafonare a prețurilor la alimente de baza, dar și introducerea impozitării progresive.

În ceea ce privește impozitarea progresivă, liderii PSD susțin că nu își doresc o impozitare progresiva clasică, ci deduceri fiscale pentru salariile mai mici, astfel încât salariații cei mai vulnerabili să poată face față creșterii prețurilor.

PSD doreşte introducerea unui impozit progresiv în România, arătând că, în fapt, cota unică nu mai este în România, în urma deciziilor privind exceptarea mai multor categorii, precum angajaţii din agricultură, alimentaţie, IT, etc.

În schimb, PNL susţine păstrarea cotei unice în România.