Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Drulă la RFI: Demisia lui Dacian Cioloș din USR ar fi o eroare strategică majoră

Catalin Drula USR guvernare premier.jpg

Cătălin Drulă vrea ca USR să fie principala forță într-o viitoare coaliție de guvernare
Cătălin Drulă vrea ca USR să fie principala forță într-o viitoare coaliție de guvernare
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

O eventuală demisie a lui Dacian Cioloș din USR ar fi o chestiune lipsită de sens, declară la RFI președintele interimar al formațiunii, Cătălin Drulă: ”Să pleci acum, pe modelul ăsta al foștilor lideri care pe sfârșit de carieră își mai fac un proiect de vanitate și practic să dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist este o eroare strategică majoră”.

Cătălin Drulă și-a anunțat candidatura la Congresul USR: ”Eu cred că avem o misiune extraordinar de importantă. Toată clasa politică veche s-a reunit în acest bloc mare care duce România către faliment și în partea cealaltă avem USR, alternativa liberală democrată, responsabilă, de guvernare profesionistă, suntem Opoziția în România, în prezent și avem muncă de făcut până în 2024, avem foarte multe proiecte. Chiar ieri am demarat un proiect, în care vom merge și vom vorbi direct cu românii, din ușă în ușă, exact despre aceste probleme economice, avem departament de politici publice, avem opoziția pe care o facem pe toate fronturile în Parlament”.

Pe de altă parte, el comentează posibila demisie a lui Dacian Cioloș din USR, scenariu vehiculat în ultima vreme: ”E o chestiune lipsită de sens. În momentul de față, toate energiile ar trebui să se coaguleze în acest proiect, care este casa bună a tuturor celor care vor să construiască o alternativă liberală, democratică, profesionistă, în România. Să pleci acum, pe modelul ăsta al foștilor lideri care pe sfârșit de carieră își mai fac un proiect de vanitate și practic să dai o mână de ajutor acestui sistem securisto-socialist este o eroare strategică majoră, după părerea mea, dar fiecare răspunde pentru acțiunile sale politice”.

 
Cătălin Drulă, despre candidatura sa la Congresul USR și o eventuală demisie a lui Dacian Cioloș din partid