Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anca Dragu: Dacian Cioloș este un nume important pentru USR, e un politician care inspiră oameni

Dacian Ciolos razboi Ucraina libertate democratie.jpg

Dacian Cioloș: Vladimir Putin, un dictator sângeros, cu obsesii personale
Dacian Cioloș: Vladimir Putin, un dictator sângeros, cu obsesii personale
Sursa imaginii: 
Facebook/Dacian Cioloș

Dacian Cioloș este un om politic valoros, declară la RFI vicepreședinta USR Anca Dragu. Ea comentează informațiile vehiculate în spațiul public privind o eventuală demisie a lui Cioloș din partid. Anca Dragu a fost ministru de Finanțe în Guvernul tehnocrat, condus de Dacian Cioloș.

Anca Dragu spune că ”Dacian Cioloș este un nume important pentru partid și foarte mulți oameni au venit în USR PLUS pentru domnul Cioloș. Este un politician cu experiență și valoros. Eu aș vrea ca domnul Cioloș să continue activitatea politică, pentru că are calități inspiraționale, inspiră oameni. În acest moment, într-adevăr, avem o perioadă mai dificilă, dar mi-ar plăcea ca partidele să se uite mai mult la situația economică în acest moment, să lăsăm orgoliile politice, să le lăsăm deoparte”.

Întrebată dacă l-ar urma pe Dacian Cioloș într-un nou proiect politic, ea a răspuns: ”Este greu de spus. Nu poți merge într-o zonă pe care nu o știi, trebuie discutat ce proiect se poate face, care-i direcția. Nu aș merge în orice fel de proiect. Cu siguranță că trebuie să avem un proiect serios, un proiect liberal, de orientare europeană, un proiect care să fie și foarte cinstit cu oamenii și pentru oameni”.

 

Cătălin Drulă la RFI: Demisia lui Dacian Cioloș din USR ar fi o eroare strategică majoră

 

Întrebată dacă USR nu este un asemenea proiect, Anca Dragu a răspuns: ”USR-ul avea aceste principii, vedeți că au fost ceva discuții în interiorul partidului, asta a dus și la demisia domnului Cioloș din funcția de președinte al partidului. Dumnealui a venit cu o viziune de extindere, de deschidere a partidului, așa cum el de fapt era, avea această emblemă de partid deschis către exterior. Eu sper ca oamenii valoroși să se pună din nou la masă și să venim cu soluții pentru România”.

 
Anca Dragu, despre posibila demisie a lui Dacian Cioloș din USR