Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Moșteanu: Codul Fiscal va fi modificat noaptea, ca hoții. România se împrumută 1.000 de euro pe secundă

Ionut Mosteanu USR sesiune parlament legi educatie taxa solidaritate.jpg

Ionuț Moșteanu critică Guvernul: Este o coaliție a scumpirilor
Ionuț Moșteanu critică Guvernul: Este o coaliție a scumpirilor
Sursa imaginii: 
Facebook/Ionuț Moșteanu

Codul Fiscal va fi modificat ”noaptea, ca hoții”, crede vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu. El spune la RFI că partidul său va depune o moțiune simplă, dacă ministrul Adrian Câciu nu vine în fața Parlamentului, să dea explicații privind starea finanțelor.

Ionuț Moșteanu îl critică pe Adrian Câciu: ”Nu vedem un ministru al Finanțelor bun, capabil să țină în mână finanțele României, într-o perioadă complicată. Vedem două partide care ar vrea să pară că sunt și în Opoziție unul cu altul, dar în același timp și guvernează împreună (...). România se împrumută 1.000 de euro pe secundă. Din această mie, doar jumătate merge în economie, cealaltă jumătate merge către cheltuieli de dobânzi și refinanțări de credite care au ajuns la termen și în cheltuieli de funcționare ale statului. Or să te împrumuți cu 1.000 de euro pe secundă cu 8% și să zici că totul este bine, înseamnă că ești decuplat de economie”.

Vicepreședintele USR anunță o posibilă moțiune simplă la adresa ministrului de Finanțe: ”Noi l-am chemat în Parlament pe domnul ministru de Finanțe, l-am chemat în Parlament astăzi, urmează să vedem dacă va veni la Ora ministrului. Dacă nu va veni, mâine depunem moțiune simplă, pentru că trebuie să-l aducem în fața Parlamentului, trebuie să înțelegem și noi, Parlamentul și să înțeleagă prin intermediul nostru fiecare cetățean dacă acest om, domnul Câciu, înțelege ce are de făcut și înțelege cu ce ne confruntăm. Părerea noastră este că nu înțelege”.

Ionuț Moșteanu mai spune că se așteaptă ca în perioada următoare Codul Fiscal să fie modificat ”noaptea, ca hoții”.