Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rareș Bogdan la RFI: Cota unică de impozitare este o linie roșie pentru PNL

Rares Bogdan Romania Schengen ridicare MCV victorie.jpg

Rareș Bogdan salută ridicarea MCV
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan
Sursa imaginii: 
Facebook/Rareș Bogdan

PNL nu va participa la nici o mărire de taxe, declară la RFI prim-vicepreședintele formațiunii Rareș Bogdan. El spune că orice discuție despre sistemul de impozitare trebuie făcută în coaliție, cu ușile închise.

Rareș Bogdan afirmă despre disputele dintre PSD și PNL pe tema sistemului de impozitare că ”o bună parte din aceste așa-zise dispute sunt dispute în studiouri de televiziune, nu sunt dispute în cadrul coaliției (...). Pentru PNL, cota unică de impozitare este o linie roșie, este o chestiune care ține nu doar de identitate liberală, ci ține de normalitatea adunării la buget a maximului de bani în sistemul financiar gândit în această țară. Sigur că putem să ne ducem în schimb spre o proiecție privind TVA-ul, unde România stă la încasare mult mai prost ca alte state, Germania are 93% încasare, România are doar 65% încasare și asta după ultimele șase luni, înainte era chiar mai mic. Aici da, putem să gândim radarul mărfurilor, putem să gândim să fiscalizăm absolut tot ce intră în țară, să nu se mai plimbe TIR-uri cu un aviz pe la șapte distribuitori sau șapte depozite de legume-fructe, de flori sau de hidrocarburi (...). Deci discuția nu a existat încă oficial. Atunci când partenerii de guvernare din PSD vor veni cu o abordare oficială, putem să dăm un răspuns oficial”.

Întrebat dacă nu este o problemă faptul că PSD discută despre subiecte precum eliminarea cotei unice, în spațiul public, înainte să le propună în coaliție, liberalul a răspuns: ”În orice coaliție, trebuie să te înveți, în momentul în care pleci pe mare și trebuie să vâslești, până te obișnuiești puțin cu partenerul de vâslit, poate unii vâslesc uneori diferit. Important este că coaliția funcționează. Restul, mici reglaje se pot face pe parcurs, nu vom crea tensiuni sau nu vom considera că sunt lucruri peste care nu putem trece (...). Orice discuție, din punctul meu de vedere, trebuie luată în interiorul coaliției, cu ușile închise și apoi, cum e în orice stat civilizat, primul-ministru iese și anunță măsuri. Ce vă pot garanta este că PNL nu va participa la nici o mărire de taxe”.

 
Rareș Bogdan, despre disputele PSD-PNL privind cota unică