Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marcel Ciolacu, despre supraimpozitarea pensiilor speciale: E o discuție în continuare. Nu am găsit forma

marcel_ciolacu_independenta_romania_gazul_rusesc.jpg

Sursa imaginii: 
Inquam Photos/George Călin

Supraimpozitarea pensiilor speciale este „o discuție în continuare”, spune Marcel Ciolacu: „Nu am găsit forma cea mai bună”.

„Este (supraimpozitarea pensiilor speciale - n.r.) o discuţie în continuare. Nu am găsit forma cea mai bună. Eu, din punctul meu de vedere, cred că nu poţi să ai o pensie mai mare când ai ieşit la pensie sau venituri mai mari când ai ieşit la pensie decât când ai fost activ. La acea diferenţă, din punctul meu de vedere, cred că s-ar impune şi o impozitare de 99%. Este lipsit de orice logică economică că în timpul activităţii am nişte venituri şi când ies la pensie am venituri mai mari decât am avut în timpul activităţii”, spune Marcel Ciolacu, întrebat dacă supraimpozitarea pensiilor speciale mai este o temă de actualitate, potrivit Mediafax.

El a fost chestionat și cu privire la motivarea CCR la decizia privind neconstituţionalitatea eliminării pensiilor parlamentarilor.

„Aici încercăm să venim cu soluţii. Motivarea este în primul rând pentru trecut, să vedem pentru viitor care va fi abordarea. Parlamentarii, de acum încolo, cu excepţia lui Marcel Ciolacu, care nu are pensie specială, vom vedea ce abordare există în urma motivării şi deciziei Curţii Constituţionale, pe care nu vreau să o comentez. Aţi citit motivarea şi aţi văzut abordarea din motivare. Cu alte cuvinte, vom veni respectând motivarea. E normal să avem o abordare comună în coaliţie pe acest subiect”, a mai spus Marcel Ciolacu.