Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei ar vrea o variantă a NATO în Orientul Mijlociu

abdullah.jpg

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei
Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei
Sursa imaginii: 
Facebook/Queen Rania

„Aș vrea să văd că mai multe țări din regiune se alătură,” a spus Abdullah la postul american de televiziune CNBC citat de Digi 24. Regele iordanian spune că o astfel de alianță poate avea loc numai între țări care gândesc la fel. Cu detalii, Ana Maria Florea Harrison.

 

Regatul Iordaniei lucrează în mod activ cu NATO și se consideră un partener al alianței care a luptat „umăr la umăr” cu trupele NATO timp de mai multe decenii, a declarat monarhul pentru CNBC.

În afară de o potențială cooperare militară și de securitate, țările din Orientul Mijlociu au început să lucreze împreună pentru a răspunde provocărilor care au apărut în urma războiului din Ucraina, a spus regele.

„Noi, toți, ne strângem laolaltă și spunem: Cum putem să ne ajutăm unii pe ceilalți?” a spus Abdullah, care a subliniat că „ajutorul reciproc” nu este ceva ce se practică în mod normal în această regiune.

Iordania este un importator de energie, dar Abdullah a avertizat că și o țară care are mult petrol, dar nu produce destule cereale va avea nevoie de ajutor.

Unul dintre marile obstacole în formarea unei astfel de alianțe îl reprezintă conflictul israeliano-palestinian.