Vladimir Putin merge în vizită în două foste republici sovietice

kremlin_vladimir_putin_18_mai_2022._.jpg

Vladimir Putin
Vladimir Putin
Sursa imaginii: 
Alexander Nemenov/Pool Photo via AP

Putin face prima călătorie în străinătate de la declanșarea războiului din Ucraina, informează Reuters care citează televiziunea de stat, Rusia 1. Președintele rus se deplasează în două mici state ex-sovietice din Asia Centrală, Tadjikistan și Turkmenistan.

 Inainte de 24 februarie, data la care Moscova a atacat Ucraina, ultima călătorie cunoscută a lui Putin în afara Rusiei a fost o vizită la Beijing la începutul lunii februarie. Aici, el și președintele chinez, Xi Jinping au anunțat un tratat de prietenie, cu câteva ore înainte ca ambii să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

După ce tancurile rusești au intrat în Ucraina, nu se știe dacă Putin a mai mers în vizită în afara Rusiei. Postul de televiziune de la Moscova anunță că în capitala Tadjikistanului, Dușanbe, Putin se va întâlni cu președintele tadjik Imomali Rakhmon, un aliat apropiat al Rusiei și cel mai longeviv conducător al unui fost stat sovietic. La Ashgabat, în  el va participa la un summit al națiunilor din regiunea caspică, care îi va include pe liderii din Azerbaidjan, Kazahstan, Iran și Turkmenistan.

După aceste vizite, Putin se întoarce la Moscova pentru discuții cu președintele indonezian, Joko Widodo.