Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Drulă la RFI: Virgil Popescu trebuie să plece/PSD și PNL dau acum ultimele tunuri

Catalin Drula USR masuri fiscale pensii speciale.jpg

Cătălin Drulă, critic la adresa Guvernului Ciolacu
Cătălin Drulă, critic la adresa Guvernului Ciolacu
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Moțiunea simplă la adresa ministrului Energiei ar trebui să treacă, dacă o votează și PSD, care e nemulțumit de Virgil Popescu, declară la RFI președintele interimar al USR, Cătălin Drulă. El mai spune că ”PSD și PNL se ceartă copilărește între ei pe Facebook, se pregătesc să dea tunuri și să fugă de la guvernare, în aceste momente se dau ultimele tunuri”.

Cătălin Drulă critică decizia Guvernului de a compensa prețul carburanților: ”50 de bani pentru trei luni, în momentul în care soluția le-a fost pusă pe tavă de USR și se fac că nu o văd și anume reducerea TVA-ului la carburanți de la 19% la 5%, o propunere pe care n-o avem de azi, de ieri, ci cred că de aproape șase luni, depusă și sub formă legislativă, dar nu vor, pentru că de fapt, Guvernul se hrănește din aceste prețuri crescute, încasează mai multe taxe și așa cum au declarat chiar dumnealor, acești 50 de bani, care sunt o picătură în cât a crescut de mult prețul carburantului, acești 50 de bani îi dau înapoi tot din banii noștri (...). Gândirea acestei coaliții de guvernare nu are nimic de-a face cu economia reală și cu atât mai puțin cu protecția socială reală. Dumnealor sunt eficienți doar când trebuie să-și protejeze sinecurile, plagiatele și oameni din sistem”.

USR a depus în Parlament o moțiune simplă care-l vizează pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. Documentul ar urma să fie dezbătut luni și votat miercuri. Președintele interimar al formațiunii speră că moțiunea va fi votată și de PSD: ”Solicităm ca acest ministru să plece. Este un ministru care este de trei ani în funcție. Or ce se întâmplă în energie este limpede pentru oricine, i-a luat aproape trei ani, de-abia de o lună a venit cu legea offshore și încă sunt semne de întrebare asupra formei cu care a venit (...). Pe partea de gaze, de electricitate, am văzut o bâlbâială incredibilă în tot acest timp. Este un ministru care pur și simplu a distrus acest domeniu (...). Am văzut că și unul dintre partenerii majori de guvernare, PSD-ul, deci partenerul principal în această coaliție, reclamă lipsa de performanță a acestui ministru. Or nu înțeleg ce mai așteaptă ca să-l schimbe”.

Cătălin Drulă observă că ”PSD și PNL se ceartă copilărește între ei pe Facebook, se pregătesc să dea tunuri și să fugă de la guvernare. În aceste momente se dau ultimele tunuri, ultimii oameni plasați prin companiile de stat, contracte cu firmele de partid semnate, de aia nu pleacă încă, dulăii sunt încă la măcelărie, dar vor pleca, consecințele economice vor fi foarte dure (...). Înțelegem că PSD este împotriva acestui ministru. Dacă facem un calcul în Parlament, cu voturile pe care ar trebui să le dea pentru moțiune, ar trebui să treacă această moțiune”.

 
Cătălin Drulă, despre carburanți și Virgil Popescu