Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stelian Ion: Dezvăluirile recente privind plagiatul premierului Ciucă nu pot rămâne fără urmări

N. Ciuca.jpg

Premierul Nicolae Ciucă mesaj de Ziua Satului Românesc
Premierul Nicolae Ciucă mesaj de Ziua Satului Românesc
Sursa imaginii: 
gov.ro

Deputatul USR Stelian Ion declară la RFI că dezvăluirile făcute de G4Media privind speța de la Curtea de Apel în cazul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă nu pot rămâne fără urmări și fără o anchetă. Fostul ministru al Justiției spune că dezvăluirile sunt foarte grave.

Stelian Ion observă că ”la o Curte de Apel importantă din România nu se respectă repartizarea aleatorie a dosarelor și este repartizat un dosar către un anumit judecător favorabil părții, politician important (...). Îi felicit pe colegii dvs. (de la G4Media-n.r.) care au scris despre acest lucru. Este deja de notorietate și este foarte grav ce s-a făcut public ca dezvăluire în acea speță. Acele dezvăluiri nu pot rămâne fără urmări și fără o anchetă, să vedem dacă ce a ieșit în spațiul public și acele acuzații de eludare a repartizării aleatorii pe baza sistemului schimbării coperților, cum s-a spus, este adevărat sau nu”.

G4Media a dezvăluit că dosarul cu sesizările privind suspiciunea de plagiat în cazul lui Nicolae Ciucă ar fi fost repartizat unui magistrat apropiat de actualul premier, ocolindu-se procedurile obișnuite.

 
Stelian Ion, despre dezvăluirile G4Media privind presupusul plagiat al lui Nicolae Ciucă