Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Teniță, candidat la șefia USR: Trebuie să încetăm să mai fim doar un partid reactiv

catalin_tenita.jpg

Cătălin Teniță vrea un USR mai activ pe teme de mediu
Sursa imaginii: 
Facebook / Cătălin Teniță

Deputatul Cătălin Teniță a devenit oficial candidat la președinția USR, la Congresul din această lună. El a câștigat alegerile interne din gruparea ”Curaj pentru România”, care face de fapt opoziție actualei conduceri a partidului.

Pentru funcția de președinte al USR la Congresul formațiunii candidează mai mulți membri, între care actualul lider interimar, Cătălin Drulă și fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Deputatul Cătălin Teniță spune la RFI că ”cel mai important la această cursă este să arătăm că în USR există alternative, că nu e o singură voce și o singură echipă, cum spunea colegul meu Cătălin Drulă, ci mai degrabă eu văd mai multe echipe și mai multe voci, care împreună creează un proiect de reformă a partidului și mai ales un proiect de determinare a acelor soluții pe termen mediu și lung pentru țară, care să facă ca speranța în acest partid să renască”.

 

Drulă la RFI: Partidul REPER nu are nici un sens politic. Eu sunt un om al acțiunii

 

Cătălin Teniță explică de asemenea ce ar trebui schimbat în discursul politic al USR: ”Eu cred că noi ca formațiune ar trebui să vorbim mai mult despre principalele teme, înainte să devină reacții. Noi tindem să fim reactivi, nu să prezentăm tema în ansamblul ei și să propunem soluții generale. De exemplu, lumea consideră că noi suntem cei mai buni pe mediu și atunci ar trebui să trecem în revistă temele de mediu, înainte ca ele să devină probleme pe agenda publică. La fel, pe zona de digitalizare, avem cei mai buni specialiști în digitalizare, ar trebui să fim mai activi pe această tematică. Ar trebui să vorbim mai mult pe partea de schimbare tehnologică și modul în care aceasta afectează piața muncii, la fel, scăderea demografică majoră și problemele care vor fi asupra pensiilor (...). Deci sunt multe teme despre care noi putem să vorbim, nu doar să vorbim de temele pe care guvernarea ni le pune în față”.

 
Cătălin Teniță, despre congresul USR