Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ambasadoarea Franței la București: UE a renunțat la o anumită ”naivitate”

ambasada_franta_bun.jpg

Doamna Laurence Auer, ambasadoarea Republicii Franceze la București
Sursa imaginii: 
Facebook / Ambassade de France en Roumanie

România are un rol important în diplomaţia europeană şi trebuie să-i mulţumim pentru că a fost mereu o ţară foarte europeană, afirmă doamna Laurence Auer, ambasadoarea Republicii Franceze la București, într-un interviu acordat Agerpres.

"Când spun fraternitate, mă gândesc că trebuie să mulţumim României pentru că a fost mereu o ţară foarte europeană, o ţară care a ajutat mereu la crearea unui consens, fie că vorbim de Moldova, de iniţiativa B9, de dialogul cu ţările din Caucaz. Este o ţară cu un rol important în diplomaţie. România are un mare rol în diplomaţie", afirmă şefa misiunii diplomatice franceze la Bucureşti.

Ea face referire şi la bilanţul Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene, punctând că în această perioadă UE a renunţat la "o formă de naivitate" referitor la subiectele care sunt legate de climă sau de securitate.

"Ne-am bucurat să avem parte de consens pe subiecte despre care noi credem că sunt fundamentale pentru Uniunea Europeană şi că am renunţat la o formă de naivitate pe care o aveam privind subiecte legate de securitate sau pe subiecte legate de climă. Uniunea Europeană este un spaţiu deschis şi se apără prea puţin pe sine", susţine Laurence Auer.

Oficialul francez vorbeşte, în interviul pentru Agerpres, despre situaţia regională de securitate, dar şi despre recenta vizită a preşedintelui Macron în România.

 

Interviul integral aici