Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Partidul REPER al lui Dacian Ciolos există oficial

ciolos.jpg

Dacian Cioloș
Partidul lui Cioloș a luat ființă în mod legal.
Sursa imaginii: 
Facebook/Dacian Cioloș

Noua formațiune a lui Dacian Cioloș este, de astăzi, înființată și legal. Partidul a primut o hotărâre definitivă de la Tribunalul București, la două luni de la depunerea actelor.

Reînnoim Proiectul European al României, pe scurt REPER are cinci membri fondatori: Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dacian Cioloș, Dragoș Tudorache și Alin Mituța. Aceștia  anunță începerea dezbaterilor pe documentele de funcționare ale partidului, precum statutul, într-un proces transparent și deschis.

„Este o zi importantă pentru noi și sperăm să fie una importantă pentru democrația și pluralismul politic din România. REPER este de azi oficial un partid politic care va milita pentru o Românie prosperă, europeană și dreaptă pentru toți cetățenii ei,” au declarat cei doi copreședinți REPER, europarlamentarii Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru.

Aceștia adaugă că REPER își propune să vină cu soluții şi pentru cei expuși sărăciei care nu pot face față creșterii prețurilor, dar şi cu un plan pentru antreprenori, pentru cei care creează sau dezvoltă o afacere în România. Egalitatea de gen şi de şanse este o regulă, statul de drept,  REPER este „un partid pentru cei de acasă, dar și pentru românii care au fost nevoiți să plece în afara țării,” mai spun fondatorii.

Europarlamentarii care au creat REPER au renunțat la sfârșitul lunii mai la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvați România. Dacian Cioloș și-a  dat demisia din fruntea USR la începutul anului, după ce Biroul Național al formațiunii a respins planul său de reformare a USR.