Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


China anunță sancțiuni pentru Nancy Pelosi în urma vizitei „provocatoare” în Taiwan

nancy_pelosi_0.jpg

Nancy Pelosi
Nancy Pelosi sancționată de China
Sursa imaginii: 
Facebook/Nnacy Pelosi

China a decis să o sancționeze pe președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, ca răspuns la acțiunile sale pe care regimul de la Beijing le consideră „vicioase” și „provocatoare”, a anunțat Ministerul chinez de Externe. Sancțiunile se îndreaptă și spre familia lui Pelosi.

Ministerul Chinez a declarat că Pelosi „călcat în picioare” politica unei „singure Chine”, potrivit Reuters.

„În ciuda preocupărilor serioase și a opoziției ferme a Chinei, Pelosi a insistat să viziteze Taiwanul, interferând grav în treburile interne ale Chinei, subminând suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei, călcând în picioare politica unei singure Chine și amenințând pacea și stabilitatea Strâmtorii Taiwan”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului într-o declarație.

Ministerul chinez de Externe a declarat că vor fi contramăsuri împotriva acestei vizite, „decisive, puternice și eficiente”, iar acestea vor fi resimțite atât în SUA, cât și în Taiwan.

De altfel, ca răspuns la vizita lui Pelosi în Taiwan, China a organizat, începând de joi, exerciții militare de amploare în şase sectoare din jurul insulei Taiwan.