Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marcel Ciolacu: Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există

marcel_ciolacu_lege_offshore_ucraina.jpg

Marcel Ciolacu, liderul PSD
Marcel Ciolacu, liderul PSD
Sursa imaginii: 
Facebook/Marcel Ciolacu

​PSD exclude continuarea unei colaborări cu PNL la guvernare, dacă „rotativa de premier” nu va avea loc. Cel puțin asta spune Marcel Ciolacu, președintele partidului.

Marcel Ciolacu spune că protocolul coaliției cu PNL este clar și prevede ca de anul viitor premierul să revină PSD.„Dacă nu se face rotativa, altă variantă decât alegerile anticipate nu există”, a spus liderul PSD, spunând că nu vrea să comenteze declarații făcute „cum se trezește unul pe plajă să dea știri la televizor”.

Întrebat dacă vrea să fie premier, Ciolacu a răspuns că „e o onoare să fii prim-ministru, nu e pe voință”, liderii partidului având ultimul cuvânt în acest sens.

Reacția lui Ciolacu vine după ce în weekend liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, a susținut, despre "rotativa" din 2023, când funcţia de premier ar urma să fie preluată de PSD, că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, când ai război la graniţe, nu ar fi un semnal bun.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu s-a declarat „ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere”, dar spune că „în acest moment nu e luată o decizie cu prim-ministrul” în acest sens. Precizările vin în contextul în care au existat mai multe informații de presă potrivit cărora se pregătește o schimbare la nivelul echipei guvernamentale, printre cei vizați fiind ministrul Apărării, Vasile Dâncu (PSD) și ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL).