Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zelensky: Războiul din Ucraina nu va deveni un conflict înghețat

zelensky.jpg

Volodymir Zelensky
Volodimir Zelensky nu vrea negocieri cu Rusia.
Sursa imaginii: 
Administrația prezidențială de la Kiev

Războiul început de Rusia cu Ucraina, nu se va termina nici cu un conflict mocnit, nici cu unul înghețat, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un discurs recent către națiune. Zelensky se adresează în fiecare seară cetățenilor pentru a-i încuraja. 

"După acest război rusesc împotriva Ucrainei, nu trebuie să rămână nici un conflict mocnit, nici unul înghețat. Ucraina ar trebui să recucerească tot ceea ce Rusia a capturat temporar, iar statul agresor ar trebui pedepsit pentru crima de agresiune,” a declarat Zelensky. „Acest lucru este important nu numai pentru justiție. Doar pierderile clare ale agresorului, pierderea a tot ceea ce a capturat și răspunderea în fața justiției internaționale sunt garanții împotriva oricărui nou război,” adaugă  președintele ucrainean citat de Suspilne Media.

Potrivit acestuia, diplomații ucraineni, Biroul Președintelui, oficiali guvernamentali și „absolut toți cei implicați în organizarea unui răspuns politic, economic și juridic global la agresiunea rusă” lucrează la acest deznodământ.

Anterior, Biroul Președintelui a declarat că, dacă negocierile dintre Ucraina și Federația Rusă ar avea loc acum, Rusia va dori să consolideze teritoriile ocupate din regiunile Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Aceasta este o idee respinsă din start de Kiev.