Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eugen Tomac la RFI: UDMR nu mai are ce căuta în Guvernul României

Tomac Consiliu JAI Romania Schengen agenda.jpg

Eugen Tomac, sceptic în privința aderării României la Schengen în acest an
Eugen Tomac, sceptic în privința aderării României la Schengen în acest an
Sursa imaginii: 
Facebook/Eugen Tomac

UDMR-ul trebuia invitat să părăsească guvernarea, după ce a refuzat să se delimiteze clar de declarațiile rasiste ale premierului ungar, Viktor Orban, de la Băile Tușnad. Iată ce spune la RFI președintele PMP, eurodeputatul Eugen Tomac.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a vorbit în celebrul discurs de la Băile Tușnad, despre puritatea rasei maghiare, lucru ce a scandalizat opinia publică internațională, mai puțin UDMR-ul, care nici până la această oră nu s-a delimitat clar de retorica liderului de la Budapesta.

Eugen Tomac consideră că ”este inacceptabil că UDMR nu s-a pronunțat decât în favoarea lui Orban, până la această oră, o singură declarație a avut liderul UDMR, prin care a încercat să justifice un discurs inacceptabil în vremurile noastre. Actuala coaliție încearcă să amâne subiectul și nu dezbate această temă cu seriozitate”.

 

Trebuie scos UDMR-ul de la guvernare? Alfred Simonis (PSD): Guvernul are nevoie de stabilitate

 

Muraru (PNL): CNCD poate fi sesizat în cazul Viktor Orban. Kelemen Hunor îi caută scuze premierului ungar

 

În opinia liderului PMP, ”UDMR-ul, prin această lipsă de transparență și de asumare politică pe un subiect atât de clar, s-a poziționat foarte limpede lângă Viktor Orban și nu mai are ce căuta în Guvernul României. UDMR-ul trebuia invitat să părăsească guvernarea. Din păcate, liderii coaliției nu au această tărie, încearcă să mimeze și să scoată la suprafață noi teme politice, într-un context extrem de complicat. PSD și PNL pot guverna și singure, iar UDMR-ului o perioadă de Opoziție nu i-ar face rău”.

 
Eugen Tomac, despre poziționarea UDMR în scandalul Viktor Orban