Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PSD și PNL au rupt coaliția la Satu Mare

coalitie.jpeg

Liderii coaliției de guvernare la prezentarea pachetului de măsuri economico-sociale ”Sprijin pentru România” (11 aprilie 2022)
Sursa imaginii: 
site-ul Guvernului României

Consiliul Județean Satu Mare a hotărât marți eliberarea lui Ioan Rus și Cristian Valer Beșeni, reprezentanți ai Partidului Național Liberal, din funcțiile de vicepreședinți. În locul lor au fost votați Lenuța Cornea și Oliviu Buzgău, din partea Partidului Social Democrat.

CJ Satu Mare a votat, marți, eliberarea din funcțiile de vicepreședinți ai Consiliului Județean Satu Mare a lui Ioan Rus și Cristian Valer Beșeni, reprezentanți ai PNL. Au votat pentru eliberarea din funcție a celor doi vicepreședinți 23 de consilieri județeni din totalul de 33 de consilieri în funcție. În locul lor au fost aleși Lenuța Cornea și Oliviu Buzgău din partea PSD, transmite Mediafax.ro.

„Consiliul Județean Satu Mare este motorul dezvoltării județului Satu Mare, lucru demonstrat în ultimii ani. Dezvoltarea județului se poate face doar atunci când toți partenerii susțin acest demers. Din păcate, în ultima vreme, o parte din conducerea PNL Satu Mare a susținut o politică a dezbinării și distrugerii, a blocării proiectelor de dezvoltare. Munca primarilor din județ, proiectele acestora, sunt puse în pericol și subordonate interesului și obiectivelor personale ale unei singure persoane. În urma acestui demers ieftin și politicianist, au de pierdut doar cetățenii județului Satu Mare. Ca să poţi genera o dezvoltare în care Consiliul Judeţean şi primăriile din județ să colaboreze pentru dezvoltarea comunității este nevoie de o echipă la județ, de o majoritate în consiliu și de un parteneriat cu primăriile, pentru ca proiectele să fie duse la bun sfârșit și să fie atrase noi finanțări și investiții”, a spus Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.