Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anca Dragu, către Guvern: Care e sursa de finanțare pentru majorarea salariilor bugetarilor?

anca_dragu_guvern_majorare_salarii_bugetari.jpg

OUG privind majorarea salariilor bugetarilor, aprobată de Guvern săptămâna viitoare
OUG privind majorarea salariilor bugetarilor, aprobată de Guvern săptămâna viitoare
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Cabinetul Ciucă trebuie să prezinte sursa de finanțare pentru majorarea salariilor bugetarilor, declară la RFI senatoarea USR Anca Dragu, fost ministru de Finanțe în Guvernul tehnocrat. OUG privind majorarea salariilor va fi aprobată cel mai probabil săptămâna viitoare. E vorba de documentul ce crește veniturile angajaților din sectorul public cu un sfert din diferența până la grila din 2022. Măsurile privind sporurile vor fi analizate separat.

Anca Dragu critică OUG privind majorarea salariilor pentru bugetari: ”Ar trebui să vorbească de sursele de finanțare pentru orice cheltuială pe care Guvernul o duce. Asta tehnic vorbind și din punct de vedere al sustenabilității finanțelor publice. Or această discuție despre sustenabilitate și finanțare nu am văzut-o, din păcate”.

În opinia sa, ”ar trebui ca salariile mai mici, în special, să primească aceste creșteri, pentru că da, ne confruntăm cu o situație foarte grea, fiecare vede la piață, la magazin, cum plătește mai mult. Amânarea sine die a unor creșteri de altfel promise nu este morală și nici legală. Dar aș vrea să văd un Guvern care să ne explice de unde vine cu acești bani. Pentru că altfel, dacă ne împrumutăm în continuare la aceste dobânzi de 8%-9%, n-am făcut nici o treabă, exact tot cei mai chinuiți vor suporta și aceste costuri. Deci comunicarea Guvernului este una absolut defectuoasă și parțială”.

 
Anca Dragu, despre OUG privind majorarea salariilor bugetarilor