Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dan Barna, atac la președintele Klaus Iohannis: Nu e nicăieri. Tace înțelept și aproape că sufocă România

botos_fritz_barna.png

Europarlamentarul Vlad Botoș, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și deputatul Dan Barna
Sursa imaginii: 
Captură Facebook

Fostul președinte al USR, Dan Barna, a făcut în weekend un tur în filialele din vestul României. La Timișoara, el l-a atacat pe președintele Klaus Iohannis, despre care spune că „tace înțelept și aproape că sufocă România”. În plus, actualul guvern nu ia decât măsuri nefuncționale.

Într-una dintre rarele sale apariții în spațiul public din ultimele luni, deputatul Dan Barna a descins în weeekend la Timișoara, unde nu a ratat ocazia de a critica actualul guvern. Potrivit fostului candidat la președinție, România, aflată în criză profundă, merge într-o direcție total greșită. Crizei economice tot mai evidente i se alătură impotența unui guvern care nu știe ce să facă. 

„România este azi în criză şi sunt mai multe paliere ale acestei crize (…) Scuza aceasta, că este un context internaţional nu ne ajută cu nimic, fiindcă felul în care Guvernul României decide și a decis până acum cum să procedeze nu face decât să ne menţină în cea mai dificilă dintre situații. Dovadă, mai multe zile am avut cea mai scumpă energie din Europa. Da, România, o țară care se mândreşte cu resursele energetice,  care spuneam nu suntem dependenţi de Rusia ca alte țări din Europa, dar reuşim să vindem cea mai scumpă eenergie din Europa la noi în ţară. Ceea ce arată foarte clar că măsurile luate de guvern sunt nefuncţionale”, a declarat fostul președinte al USR.

Vinovat de situația actuală este, într-o mare măsură, crede Barna, președintele Klaus Iohannis. Vicepreședintele Camerei Deputaților îl critică pe șeful statului, despre care spune că este cel care girează haosul în care se află România. Și face asta prin tăcere.

„Această mega coaliție pe care președintele Iohannis, care tace înțelept, această înțelepciune cu care președintele Iohannis aproape că sufocă România, nu funcționează într-o situație ca aceasta, în care e nevoie de asumare și măsuri foarte certe. Ele nu se întâmplă. Aici suntem astăzi (…) Viața bună pe care putem spune că a avut-o continentul european și înt-o oarecare măsură și România se va schimba radical. Și datorită războiului din Ucraina, dar mai ales datorită acestei crizei energetice. Vom vedea falimente. Vedem ce fac ceilalți președinți (...) Președintele Iohannis nu e nicăieri. El continuă cu acea politică a absenței neimplicate și a nepăsării consistente”, a mai afirmat Barna.

Și, dacă tot era la Timișoara, fostul lider USR l-a luat în vizor și pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta nu ar face decât să blocheze lucrările importante în infrastructură începute pe vremea lui Cătălin Drulă, și el parlamentar de Timiș, la fel ca social-democratul. „Felul în care Sorin Grindeanu conduce ministerul Transporturilor este cea mai clară dovadă a incompetenței guvernării PSD – PNL. Ceea ce face domnul Grindeanu este să aducă minciuna și hoția ca strategie în infrastructură și transporturile din România”, conchide USR-istul.

Duminică, Dan Barna s-a aflat la Arad, unde a susținut o altă conferință de presă, alături de lideri locali ai USR și un consilier local dintr-o comună arădeană, amenințat cu bătaia într-o ședință de plen de un ales liberal. Potrivit lui Barna, USR nu va tolera „comportamentul pumnului în gură al consilierilor PNL şi PSD”.