Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Daniel Zamfir (PSD): Virgil Popescu trebuie remaniat, e veriga slabă din Guvern

Daniel Zamfir PSD criza energie.jpg

Daniel Zamfir: În acest context internațional, să-ți închizi capacitățile de producție ar fi o crimă
Daniel Zamfir: În acest context internațional, să-ți închizi capacitățile de producție ar fi o crimă
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/George Călin

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), este veriga slabă a Guvernului și nu trage la aceeași căruță, declară la RFI senatorul PSD Daniel Zamfir. El precizează pe de altă parte că OUG pe energie va fi corectată în Parlament.

Daniel Zamfir spune că OUG pe energie va fi modificată în Parlament: ”E o Ordonanță care în mare parte rezolvă anumite lucruri, dar are de asemenea multe scăpări, n-au fost introduse instituțiile publice, spitale, școli, biserici, acolo nu există o compensare a prețurilor. Ca atare, o vom face, vom corecta acum Ordonanța care ajunge în Parlament. Bineînțeles, vom veni și cu ceea ce acum va stabili Uniunea Europeană. Cred că de săptămâna viitoare putem să implementăm și noi rapid aceste măsuri”.

Senatorul PSD îl critică dur pe ministrul Energiei, Virgil Popescu: ”Domnul Popescu este veriga slabă din acest Guvern. Noi nu putem să mergem împreună în această guvernare, de la care oamenii au așteptări, cu cineva care nu trage la aceeași căruță. Or ceea ce am făcut noi de atâta timp și facem în continuare este să atragem atenția că lucrurile trebuie schimbate din interior. Soluția nu e să rupem coaliția, pentru că nu trebuie să plece Popescu”.

 

Reporter: Dar dacă tot spuneți că Virgil Popescu e veriga slabă a Guvernului, de ce nu a votat PSD moțiunea simplă a USR, îndreptată chiar împotriva lui?

Daniel Zamfir: O moțiune simplă împotriva domnului Popescu nu ar fi dus la demiterea domnului Popescu.

 

Reporter: Ar fi fost un semnal important, dacă PSD-ul ar fi votat acest document.

Daniel Zamfir: E foarte corect. N-ar fi făcut altceva decât să-i inflameze pe partenerii noștri de coaliție, pentru că, sigur, n-am fi respectat protocolul coaliției și PSD nu va mai face vreodată acest gest, să voteze împotriva unui ministru al Guvernului din care face parte. Asta nu înseamnă că noi îl susținem pe domnul Popescu. Credem cu tărie că domnul Popescu trebuie remaniat (...).

 

Reporter: Dar propunerile lui Virgil Popescu în materie de energie au fost adoptate nu de PNL, ci de Guvern, din care face parte și PSD-ul. Deci PSD a susținut aceste măsuri pe care acum le critică. În realitate, vă convine ca Virgil Popescu să rămână în funcție, ca să aveți pe cine să dați vina.

Daniel Zamfir: Nu este așa și vă spun foarte sincer (...). Majoritatea oamenilor au așteptări de la PSD, vor ca PSD să rezolve inclusiv problema prețurilor la energie. Ca atare, această luptă cu PNL în interiorul coaliției chiar nu ne-o dorim. De ce ne-am dori-o? Sunt cumva alegeri peste două-trei luni și trebuie să facem vreo campanie electorală? Nici vorbă. Din contră, interesul nostru este ca această coaliție să fie stabilă, această coaliție trebuie să treacă cu bine peste această perioadă extrem de dificilă.

 
Daniel Zamfir, despre OUG pe energie și Virgil Popescu