Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rareș Bogdan, pus la respect de un ONG de mediu

rares_bogdan_ong_mediu.jpg

Rareș Bogdan, declarații controversate, taxate de un ONG de mediu
Rareș Bogdan, declarații controversate, taxate de un ONG de mediu
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/George Călin

O declarație făcută de eurodeputatul Rareș Bogdan provoacă iritarea unei organizații de mediu. Prim-vicepreședintele PNL le-a recomandat tinerilor liberali să nu facă duș o singură dată pe săptămână, să nu oprească apa de la robinet când se spală pe dinți și să nu consume făină de gândaci, sugerând că aceste lucruri ar fi impuse de Bruxelles.

Președinta fundației Terra Mileniul III, Lavinia Andrei, taxează la emisiunea Planeta Verde afirmațiile eurodeputatului Rareș Bogdan: ”Chiar l-am auzit pe domnul Rareș Bogdan spunând că nu-i adevărat, că nu trebuie să facem economie de energie. Or domnul Rareș Bogdan este membru în PE, e un reprezentant al nostru în PE, care timp de doi ani ar fi trebuit să înțeleagă politicile europene. Or el în loc să vină în România către public și să explice de ce trebuie să luăm anumite măsuri, încearcă să devină populist, combătând niște evidențe clare”.

Ce a spus Rareș Bogdan la Școala de Vară a TNL: ”Nu neapărat toate scenele apocaliptice şi toată retorica dezastrului este cea care caracterizează România. Vreau să vă rog să ascultaţi cu circumspecţie inclusiv retorica de la Bruxelles cu privire la… adică să vă spălaţi zilnic, să faceţi duş zilnic, nu o dată pe săptămână, să încercaţi să nu opriţi apa când vă spălaţi pe dinţi, să nu mâncaţi făină de gândaci şi nici să nu staţi la 19 grade. Și fiţi raţionali, să fiţi echilibraţi, să înţelegeţi ce înseamnă momentul actual, din punct de vedere al energiei, dar să nu cădeţi în păcatul extrem”.

 
Lavinia Andrei, despre declarațiile lui Rareș Bogdan de la Școala de Vară a TNL