Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Drulă: Legile justiției în varianta Predoiu întorc România în era Adrian Năstase

Catalin Drula pensii speciale PSD PNL frizer.jpg

Cătălin Drulă critică Guvernul, pe tema pensiilor speciale
Cătălin Drulă critică Guvernul, pe tema pensiilor speciale
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Visul de aur al PNL, PSD și UDMR este o justiție pusă cu botul pe labe, care să răspundă la comanda politicienilor, declară la RFI președintele USR, Cătălin Drulă. El critică legile justiției, aflate la dezbateri în Parlament.

Legile justiției se află în comisia specială din Parlament. Cele trei proiecte sunt criticate de unele asociații ale magistraților și susținute de altele.

Cătălin Drulă critică proiectele: ”Legile justiției în această variantă Cătălin Predoiu întorc România în era Adrian Năstase. Pentru procurorii de bună credință începe să se pună acea întrebare: de ce eu? Noi am sesizat Comisia de la Veneția, USR-ul, pentru că din multe puncte de vedere, aceste legi sunt mai proaste decât varianta care era în 2018 în celebra comisie Iordache. Ce nu a reușit atunci Liviu Dragnea se pare că reușește Klaus Iohannis cu proiectele susținute de PNL, PSD și UDMR. Se politizează justiția, devine o anumită supervizare politică a procurorului, ne aducem aminte de 20 de ani în urmă, de celebra Rodica Stănoiu, cui îi dăm drumul la dosar, cui îl oprim, deci în direcția aceasta merg. Noi facem un apel să aștepte avizul Comisiei de la Veneția”.

Președintele USR spune că ”este visul de aur al PNL, PSD și UDMR de ani de zile și știu ce spun, am fost și în coaliție cu ei, ăsta este visul de aur, o justiție pusă cu botul pe labe, care să răspundă la comanda politicienilor, eventual să facă dosare la comandă politicienilor adverși”.