Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ursula von der Leyen, a treia vizită la Kiev de la începutul războiului

ursula_kiev_1.jpg

Ursula von der Leyen pe peronul gării din Kiev, 15 septembrie 2022
Sursa imaginii: 
Twitter / Ursula von der Leyen

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns joi dimineață în Kiev, unde se va întâlni cu președintele Zelenski.

„La Kiev pentru a treia mea vizită de la începutul războiului Rusiei. S-au schimbat atât de multe. Ucraina este acum un candidat la aderarea la Uniunea EUropeană. Voi discuta cu președintele Zelenski și premierul Denis Shmyhal despre cum să continuăm strângerea legăturilor la nivel economic și uman, în paralel cu procesul de aderare al Ucrainei la UE aderare”, este mesajul postat joi dimineață de președinta Comisiei Europene pe contul său de Twitter.

În discursul său nocturn de miercuri, Zelenski anunțase că președintele Comisiei Europene va efectua o vizită la Kiev, în contextul în care ”Ucraina își continuă demersul pentru aderarea deplină la UE”, o vizită care vine la o zi după ce un reprezentant al Kievului a participat la o reuniune plenară a Parlamentului European, reamintește The Guardian citat de G4Media.

Ursula von der Leyen, a ținut miercuri un discurs despre starea UE în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, în care a prezentat o serie de propuneri de urgență privind energia.

Soția președintelui Ucrainei, Olena Zelenska, a fost prezentă, miercuri, în plenul Parlamentulului European. Ședința a fost prezidată de Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, reamintește G4Media.