Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maia Sandu va participa la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

dgf_6712.jpg

Maia Sandu a semnat în Cartea de Condoleanțe, deschisă la sediul Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord la Chișinău, 9 septembrie 2022
Sursa imaginii: 
Facebook/Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, merge la Londra unde va lua parte la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a. Săptămâna viitoare, șefa statului va ajunge și la New York pentru a participa la Adunarea Generala a ONU, dar și la Berlin, unde se va întâlni cu cancelarul Olaf Scholz.  

Președinția de la Chișinău anunță că duminică și luni șefa statului se va afla la Londra, unde va lua parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, aducându-i un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Trebuie spus că, acum o săptămâna, Maia Sandu a depus un buchet de flori la sediul ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord la Chișinău unde a și semnat în Cartea de Condoleanțe deschisă în memoria Majestății Sale. ”Împărtășesc tristețea cetățenilor britanici - și a întregii lumi - la trecerea din viață a Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, un exemplu de devotament față de datorie și de angajament în numele egalității, libertății, justiției, democrației și incluziunii. Gândurile noastre sunt alături de Familia Regală, cetățenii britanici și cei din Comunitatea Națiunilor”, a scris președinta Maia Sandu în Cartea de Condoleanțe.

Totodată, președinția precizează că marți și miercuri, Maia Sandu va fi la New York, la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global. În contextul vizitei la ONU, șefa statului va participa la câteva evenimente în domeniul educației și va avea mai multe întâlniri bilaterale.

La revenirea acasă, Președinta Maia Sandu va efectua o scurtă vizită de lucru la Berlin, unde se va întâlni cu Cancelarul Federal Olaf Scholz, cu Svenja Schulze, ministra pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei, cu membri ai Bundestagului și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din această țară.  

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre participarea președintei Maia Sandu la mai multe evenimente internaționale