Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicolae Ciucă: Am luat act cu îngrijorare de declarațiile lui Vladimir Putin

nicolae_ciuca_declaratii_vladimir_putin.jpg

Nicolae Ciucă, îngrijorat după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea militară parțială
Nicolae Ciucă, îngrijorat după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea militară parțială
Sursa imaginii: 
gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a spus miercuri că a luat act cu îngrijorare de declarațiile președintelui rus, Vladimir Putin. ”Vom continua să analizăm cu calm evoluția situației, împreună cu aliații noștri din NATO și partenerii din UE”, precizează el.

Nicolae Ciucă, după discursul lui Vladimir Putin: ”Azi e Ziua Internațională a Păcii și în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate, în această dimineață am luat act de declarațiile președintelui Putin, am luat act cu îngrijorare referitoare la mobilizarea parțială a armatei Federației Ruse și la desfășurarea așa-ziselor referendumuri”.

”Ne menținem atitudinea echilibrată și vom continua să analizăm cu calm evoluția situației, împreună cu aliații noștri din NATO și partenerii din UE. Îmi exprim speranța ca situația din zona de conflict să nu escaladeze”, mai spune premierul.

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat miercuri dimineață într-un discurs televizat că a decis mobilizarea militară parțială în Rusia, în contextul conflictului din Ucraina.

Liderul de la Kremlin a amenințat Occidentul cu armele nucleare deținute de Rusia.