Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O delegație a Comisiei de la Veneția, într-o vizită la Chișinău

foto.jpg

Sursa imaginii: 
coe.int

Experți ai Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția) sunt așteptați, joi, într-o vizită de informare în R.Moldova. Timp de două zile, membrii delegației Comisiei de la Veneția vor avea întrevederi cu oficiali moldoveni, dar și cu reprezentanți ai mai multor instituții printre care Consiliul Audiovizualului și Procuratura Generală. 

Potrivit agendei, experții vor avea întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, ai Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și cu deputați socialiști și comuniști. Programul vizitei mai include întrevederi cu reprezentanții Consiliului Audiovizualului, Curții Constituționale, Procuraturii Generale și Curții Supreme de Justiție a Republicii Moldova.

Agenda discuțiilor vizează consultări și un schimb de opinii referitoare la modificările Codului serviciilor media audiovizuale. Din componența delegației fac parte experții Veronika Bilkova (Republica Cehă) și Jan Velaers (Regatul Belgiei), precum și funcționarul Consiliului Europei, Michael Janssen.

Vizita experților Comisiei de la Veneția are loc în contextul pregătirii Opiniei Comisiei privind Legea securității informaționale și Legea care criminalizează utilizarea simbolurilor asociate războiului din Ucraina. Opinia urmează a fi examinată și adoptată în cadrul celei de-a 132-a Sesiuni Plenare a Comisiei de la Veneția din 21-22 octombrie 2022. 

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre vizita delegației Comisiei de la Veneția, la Chișinău