Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Muncii: Efectiv nu se poate trăi cu salariul minim în România

marius_budai_psd_majorare_salariu_minim_spirit_directiva.jpg

Marius Budăi: Începem discuțiile cu partenerii sociali despre salariul minim
Marius Budăi: Începem discuțiile cu partenerii sociali despre salariul minim
Sursa imaginii: 
gov.ro

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că ”efectiv nu se poate trăi cu salariul minim în România”. Ministrul a declarat sâmbătă că pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei. 

”Cred că se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim. Repet, impune şi contextul economic şi cel social”, a declarat, sâmbătă seară, la Digi 24, Marius Budăi.

Acesta a precizat că înţelege temerile medului de afaeri şi ale angajatorilor, dar ”trebuie să înţeleagă şi dumnealor că şi angajaţii trebuie să îşi plătească utilităţile ca şi ei, trebuie să îşi ducă copiii la şcoală şi trebuie să îşi hrănească copiii”.

Ministrul a precizat că au pornit discuţiile în Comisia de Dialog Social de la Ministerul Muncii, propunerea PSD pentru salariul minim fiind de 3.000 de lei. ”

”Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creşterea pensiilor, este de 3.000 de lei şi cu cei 200 de lei scăzuţi din taxare, adică sub 2.800 taxaţi şi 200, nu. Este clar un impact pozitiv, şi asupra angajaţilor şi chiar asupra angajatorilor, pentru că (…) se plâng de lipsa forţei de muncă. Nu putem să… nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România”, a mai afirmat ministrul.