Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Atmosferă de stadion, în Parlament. Salariile aleșilor locali, majorate

atmosfera_stadion_parlament_salarii_primari_majorate.jpg

Liderul extremist George Simion provoacă un nou scandal în Parlament
Liderul extremist George Simion provoacă un nou scandal în Parlament
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Țipete, jigniri și schimburi de replici dure, marți, la ședința unor comisii reunite ale Parlamentului, unde se discuta proiectul de majorare a salariilor pentru demnitari. Plenul Camerei Deputaților a aprobat creșterea lefurilor pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene. Deputații au renunțat la majorarea salariilor pentru miniștri și parlamentari.

Sub privirile stupefiate și cuprinse de panică ale unor membri ai comisiilor de muncă și buget, între care și câteva femei, liderul extremist AUR, George Simion, l-a provocat pe deputatul PSD Gabriel Zetea la un duel al decibelilor, pe tema majorării salariilor pentru demnitari. A urmat o scenă tensionată, în care protagoniștii au fost la un pas de a se lua reciproc la pumni:

 

Sursa: infosud-est via YouTube

 

 

 

 

Gabriel Zetea: ”Tu poți să trăiești cu 2.000 de lei? George, vrem să le creștem salariile oamenilor, George, cresc salariile oamenilor”.

George Simion: ”Vă cresc salariile voastre, slugilor voastre de partid (...). Ăla de la ANRE are 12.000 de euro, vreți să le măriți tot lor, tot la ăștia, tot la demnitari”.

Gabriel Zetea: ”Nu e adevărat, să vă fie rușine! Ai fost într-o primărie? Ai fost într-o singură primărie? Când ai intrat ultima dată într-o primărie?”.

George Simion: ”Sunteți niște mincinoși!”.

 

Nici președintele Comisiei de Muncă nu s-a lăsat mai prejos. Provocat de șeful formațiunii extremiste AUR, George Simion, deputatul PSD Adrian Solomon, el însuși cunoscut pentru frecventele derapaje de limbaj din Parlament, a încercat să-l pună la punct pe liderul populist:

 

Adrian Solomon: ”Domnul... Georgeta Simeleone, dați-mi și mie... Păi, dacă faci ca aia din Italia, numai c-așa ești, dacă zbieri ca aia de acolo, numai că ești ca cetățeanca respectivă...”.

George Simion: ”Cum mi-ați spus? Nu vă e rușine? Vă măriți salariile! Ordinarule!”.

 

La un moment dat, cineva a stins chiar lumina în sala de ședințe a Comisiei de Muncă. Ultimul cuvânt i-a revenit aceluiași președinte Adrian Solomon, care a caracterizat cel mai bine și în mod involuntar o zi furtunoasă în Parlament: ”Tudor, du-te și aprinde becurile, că domnul Simion se crede la grădiniță aicea...”.

 
Scandal în Parlament, legat de majorarea salariilor demnitarilor