Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Majorarea salariilor aleșilor locali satisface clientela politică (Ovidiu Voicu)

majorare_salarii_alesi_locali_ovidiu_voicu.jpg

Salariile aleșilor locali, majorate de Parlament
Salariile aleșilor locali, majorate de Parlament
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Majorarea salariilor aleșilor locali este un cadou făcut de coaliția PSD-PNL-UDMR clientelei sale politice. Iată ce spune la RFI directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, Ovidiu Voicu, după ce Parlamentul a crescut lefurile din administrația locală.

Argumentul coaliției este că dacă nu ar fi majorat salariile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene, nu ar fi crescut nici veniturile funcționarilor din plan local.

 

Simonis (PSD): Vine cineva din privat să fie primar de comună pe un salariu de 4.000 de lei?

 

(VIDEO) Atmosferă de stadion, în Parlament. Salariile aleșilor locali, majorate

 

Ovidiu Voicu crede că argumentele coaliției nu stau în picioare: ”Guvernarea actuală este mai degrabă orientată către satisfacerea intereselor unei clientele politice, inclusiv așa-numiții baroni locali sau rețelelor locale de interese, decât către urmărirea unui interes public mai general (...). Nu avem nici un interes public general de a crește toate salariile, nediscriminatoriu, înainte de a avea o analiză de la caz la caz, pentru a vedea cum sunt distribuite fondurile de salarii în instituțiile publice, în ce măsură schemele de personal sunt corespunzător acoperite sau nu și dacă într-adevăr salariile cele mai mici sunt cele ce nu pot fi crescute din cauza plafonului oferit de salariul primarului. După părerea mea, răspunsul este negativ la toate aceste întrebări, adică salariile cele mai mici ar fi putut fi crescute foarte ușor în condițiile legislative actuale și în același timp, foarte multe administrații locale au scheme de personal umflate cu posturi acolo unde nu este neapărat nevoie de ele, din nou, pentru a satisface nevoia de a angaja oameni de la partid”.

 
Ovidiu Voicu, despre majorarea salariilor pentru aleșii locali