Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stelian Ion: Sorin Cîmpeanu, demisia! Iohannis să-și aducă aminte de vorbele sale din 2015

Daniel Fenechiu demisie Sorin Cimpeanu decenta.jpg

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia, după acuzația de plagiat
Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia, după acuzația de plagiat
Sursa imaginii: 
Facebook/Sorin Cîmpeanu

Proiectul ”România educată” se transformă în ”România impostorilor”, spune la RFI deputatul USR Stelian Ion. Fostul ministru al Justiției comentează acuzația de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, respinge acuzația de plagiat adusă de jurnalista de investigații Emilia Șercan de la PressOne și spune la TVR Info că ”foarte multă lume discută despre lucruri pe care nu le cunoaște, se judecă și se dau verdicte pe Facebook”.

Stelian Ion îi cere demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”Să-și dea demisia, bineînțeles. Președintele ar trebui să-și aducă aminte de vorbele sale din 2015, când îl acuza pe Victor Ponta de plagiat și spunea că ar trebui să se retragă din politică. Iată ce înseamnă ipocrizia, când uiți ce-ai susținut acum puțin timp și îi susții pe plagiatori, pe premier, îl susții pe Sorin Cîmpeanu”.

Fostul ministru USR al Justiției declară că ”până la urmă, există niște argumente puternice și pe de cealaltă parte, toate blocajele de a demonstra lucrurile acestea în justiție. Păi, nu se mai pot demonstra în justiție, că am văzut ce mecanisme folosesc pentru a bloca justiția și folosesc ulterior argumentul: păi, sunt doar comentarii pe Facebook, justiția nu a spus că e plagiat, deci nu e plagiat. Este o mizerie ce se întâmplă. Păcat că România educată este pusă pe mâna unui astfel de personaj. Proiectul se transformă în România needucată și România impostorilor, despre asta vorbim”.

 
Stelian Ion, despre acuzația de plagiat adusă lui Sorin Cîmpeanu