Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Circulație blocată. Protest în centrul Capitalei

aur.png

Sursa imaginii: 
captura Facebook

În coloană sunt deja mii de oameni care au în mâini steaguri ale României.

La protest sunt aşteptate circa 5.000 de persoane. Acest miting are autorizaţie să se desfăşoare de la ora 12.00 până la 23.00. De asemenea, este de aşteptat ca oamenii să pornească în marş spre Guvern, deşi organizatorii nu au obţinut o autorizaţie pentru acest marş. Jandarmii, însă, sunt în alertă.

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, deputatul George Simion, a declarat că nu doreşte politizarea "într-un fel sau altul" a mitingului, făcând apel la participanţi să nu se lase provocaţi şi să se delimiteze atunci când există "un semn de violenţă". Liderul formaţiunii, aflat printre protestatari, a anunţat încă de la începutul protestului că nu va rosti niciun discurs şi a cerut oamenilor să vină la miting, acuzând că autocare venind din judeţe au fost oprite pe drum.

Ultimul protest AUR a fost în 27 februarie 2022, iar George Simion, pe atunci colider, anunța un”mega protest” pe similar celor din Canada, cu camioane, tractoare și automobile. Simion i-a îndemnat chiar și pe fermieri ”să iasă în stradă cu oi, capre… că și ei au probleme”. Când a fost întrebat de ce a organizat mitingul, liderul AUR a răspuns „pentru a-l da jos pe Iohannis” și împotriva creșterii prețurilor la energie. Rezultatul manifestației din februarie a părut un eșec, în raport cu ceea ce își dorea George Simion, la miting au venit doar 2000 de oameni, aduși din țară.