Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bulgaria, al patrulea scrutin în mai puțin de doi ani

bulgaria-2115804_1920.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

 Bulgarii votează duminică în alegerile parlamentare, fiind al patrulea scrutin în mai puțin de doi ani. Sunt puține speranțe de a se forma un guvern stabil din cauza diviziunii profunde din cadrul elitei politice cu privire la modul de abordare a corupției, transmite Reuters.

Votul a început la ora 7.00 și se încheie la ora 20.00. Sondajele la ieșirea de la urne vor fi publicate după închiderea scrutinului, iar primele rezultate oficiale parțiale sunt așteptate în primele ore ale zilei de luni.

Prezența la urne este așteptată să fie scăzută, mulți alegători fiind supărați din cauza luptelor politice interne.

Sondajele de opinie sugerează că până la opt partide politice ar putea intra în următorul parlament, partidul de centru-dreapta al fostului premier Boyko Borissov conducând cu aproximativ 25%-26% din voturi, potrivit Mediafax.

La fel ca anul trecut, Borissov este de așteptat să se lupte pentru a găsi parteneri de coaliție în rândul principalilor săi rivali.

Partidul premierului reformist Kiril Petkov, al cărui cabinet de coaliție s-a prăbușit în iunie, se află pe locul al doilea cu 16-17% din voturi în sondajele de opinie.