Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Klaus Iohannis cere toleranță zero în privința plagiatului

iohannis.jpg

Președintele Klaus Iohannis în conferință de presă la Palatul Cotroceni, marți, 5 iulie 2022.
Sursa imaginii: 
Administrația Prezidențială a României / presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a cerut luni „toleranță zero în privința plagiatului”, într-un discurs susținut cu ocazia deschiderii anului universitar.

„Îmi doresc o paradigmă radicală, lipsită de echivoc în garantarea integrității și eticii în viața academică. Pentru aceasta, avem nevoie de toleranță zero în privința plagiatului, iar noile legi ale educației trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea și sancționarea acestui fenomen toxic al mediului educațional”, a spus președintele Kaus Iohannis, la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu.

„Trebuie să devină clar că obținerea unei diplome academice reprezintă o onoare și este condiționată exclusiv de un merit real. O Românie educată va trebui să fie o Românie corectă, fără nicio excepție”, a mai spus șeful statului.

USR a reacționat luni după ce președintele Klaus Iohannis a cerut într-un discurs la începerea anului universitar ”toleranță zero” față de plaguate.

”Culmea ipocriziei de la păstorul plagiatorilor, Iohannis. Retrageți Legile Educației!”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.