Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cătălin Drulă la RFI: Lucian Bode este disperat, e fără precedent ce a făcut

Catalin Drula USR masuri fiscale pensii speciale.jpg

Cătălin Drulă, critic la adresa Guvernului Ciolacu
Cătălin Drulă, critic la adresa Guvernului Ciolacu
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele USR, Cătălin Drulă, îl critică pe ministrul de Interne, după ce dezbaterea moțiunii simple la adresa lui Lucian Bode a fost amânată până lunea viitoare. Conducerea Camerei Deputaților a luat decizia la solicitarea demnitarului liberal, care a invocat programul încărcat legat de aderarea la Spațiul Schengen. Amânarea a fost decisă cu doar câteva ore înainte să înceapă dezbaterea din Parlament.

Cătălin Drulă îl critică pe Lucian Bode, după amânarea moțiunii simple de marți: ”Este o fugă a ministrului de Interne, Lucian Bode, din fața Parlamentului. Este și fără precedent, din ce știu eu, miniștrii au obligația de a se prezenta la controlul parlamentar, este prevăzută și în Constituție, la articolul 111, nu este opțional. Un astfel de anunț făcut cu o oră înainte de ora programată încă de acum o săptămână este o sfidare și o fugă de explicațiile pe care trebuia să le dea în cazul BMW-urilor achiziționate cu dedicație”.

Președintele USR spune că ”ministrul de Interne ne transmite mesajul că este disperat și că fuge de răspundere. Poate că ne interesează mai puțin persoana domniei sale, ne interesează că pune în pericol aderarea la Schengen, pentru că Ministerul de Interne este cel mai sensibil în acest dosar și o persoană coruptă, o persoană implicată într-o achiziție cu dedicație pune în pericol un obiectiv strategic al României. Știm că partenerii noștri, celelalte țări care trebuie să fie de acord se uită cu atenție la aceste acuzații de corupție, deja scandalul BMW-urilor achiziționate de Poliție este unul internațional și rămâne un singur lucru care este responsabil și patriotic de făcut în acest moment, demiterea lui Lucian Bode”.