Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Moșteanu: USR va guverna cu siguranță după 2024. O colaborare cu un PNL reformat nu este exclusă

Ionut Mosteanu rocada stafeta incompetenta.jpg

Ionuț Moșteanu: Țara arde, iar politicile publice sunt în derivă
Ionuț Moșteanu: Țara arde, iar politicile publice sunt în derivă
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Ilona Andrei

USR va guverna după 2024 și va fi a doua forță politică, după PSD, spune la RFI purtătorul de cuvânt al Uniunii Salvați România, Ionuț Moșteanu. El nu exclude o colaborare cu un PNL reformat.

Ionuț Moșteanu e convins că USR va ajunge din nou la guvernare: ”Noi o să guvernăm cu siguranță, cu siguranță din 2024. USR o să fie a doua forță politică, am curajul să spun asta. PSD are un electorat solid, noi vom fi pe locul doi, după PSD. Vom face Guvernul. Nu exclud o colaborare cu un PNL reformat, pentru că un eșec în alegeri obligă partidele să se reformeze”.

În opinia sa, ”PNL are nevoie de reformă, știm niște oameni civilizați, există, culmea, și liberali adevărați în PNL, cunosc oamenii ăștia, nu le dau nume, că le-aș face foarte mult rău, are nevoie de o reformă și poate fi un partid respirabil cu care se discută, un partid care să scape de dominarea nefirească a președintelui Iohannis, un partid care să-și pună singur președinții, nu să-i pună domnul Iohannis, așa cum i-a pus pe Cîțu și pe Ciucă”.

 
Ionuț Moșteanu, despre o revenire a USR la guvernare