Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orban la RFI: Discursul coaliției, mizerabil. Nu Opoziția periclitează aderarea la Schengen

Orban Guvern gaura buget.jpg

Ludovic Orban critică Guvernul pentru gaura din buget
Ludovic Orban critică Guvernul pentru gaura din buget
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/George Călin

Retorica PSD și PNL privind o eventuală ratare a aderării României la Schengen este o manipulare, spune la RFI președintele formațiunii Forța Dreptei, Ludovic Orban. Fostul premier respinge acuzația coaliției care susține că dacă România nu va intra în zona europeană de liberă circulație, va fi din vina Opoziției.

Ludovic Orban spune că ”retorica coaliției de guvernare este absolut mizerabilă. Ei au început să spună că dacă România nu va fi primită în Schengen, dacă România nu va ieși de sub Mecanismul de Cooperare și Verificare, vezi Doamne, e vina Opoziției, adică vina USR și a Forței Dreptei. O asemenea mizerie, o asemenea încercare de distorsionare a adevărului, de manipulare este practic, fără precedent. Nu poți să învinovățești Opoziția pentru ceea ce faci tu rău sau nu faci în guvernare”.

El atrage atenția că ”dacă România nu va ieși din Mecanismul de Cooperare și Verificare, nu va ieși pentru că legile justiției sunt proaste, seamănă mai mult cu legile justiției de pe vremea lui Dragnea, decât cu legile justiției dintr-o țară democratică europeană. Dacă nu se va ridica MCV, nu se va ridica pentru că în continuare există corupție și că a fost slăbit dispozitivul de luptă împotriva corupției în România de actuala coaliție. Nu Opoziția pune în pericol aderarea la Schengen, ci prezența unor miniștri precum Bode, precum Dîncu, prezența unui premier care practic se ascunde de verificarea de plagiat a tezei sale doctorale prin tot felul de tertipuri în justiție”.