Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a demisionat

Vasile Dincu PSD rocada guvernare legi educatie.jpg

Vasile Dîncu: Sunt sigur că președintele Klaus Iohannis se va comporta constituțional în privința rocadei de la guvernare
Vasile Dîncu: Sunt sigur că președintele Klaus Iohannis se va comporta constituțional în privința rocadei de la guvernare
Sursa imaginii: 
Facebook/Vasile Dîncu

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și-a anunțat luni demisia, printr-o postare pe contul său de Facebook. Demisia vine la mai bine de două săptămâni de la declarațiile sale controversate privind războiul din Ucraina.

Textul integral al documentului prin care și-a înaintat demisia:

"Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României".